Raketni napad u Iraku, ranjena tri američka vojnika1XBET: 100% Welcome Bonus.
CLICK ON THE BANNER TO REGISTER And CLAIM BONUS INSTANTLY


Raketni napad u Iraku, ranjena tri američka vojnika

TROJICA američkih vojnika ranjena su u raketnom napadu u Iraku na istu bazu koju je u srijedu pogodila proiranska policija i ubila dva američka i jednog britanskog vojnika, rekao je danas američki dužnosnik Reutersu.Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, nije rekao koja je težina ozljeda niti je iznio nagađanja o mogućem američkom odgovoru.

Raketni napad izvršen je manje od dva dana nakon što su Sjedinjene Države odgovorile zračnim udarima na postrojenja u Iraku koje Pentagon povezuje s proiranskom milicijom Kataib Hezbollah, koju optužuje za napad u srijedu.Pogođena su skladišta oružja šijitske milicije

Irak je prosvjedovao protiv američkih zračnih udara i rekao je da su među poginulima pripadnici njegovih snaga sigurnosti.

Pentagon je u četvrtak potvrdio da su Sjedinjene Države gađale pet ciljeva proiranske milicije u Iraku, dan nakon napada u kojem su poginula dva američka vojnika.

Pogođena su skladišta oružja šijitske milicije Kataib Hezbollah diljem Iraka, priopćio je Pentagon dodajući kako su “napadi bili proporcionalni” i uništeno je oružje kojim su gađani Amerikanci i njihovi saveznici.

U srijedu je 18 raketa “kaćuša” pogodilo bazu Tadži pored iračkog glavnog grada Bagdada, gdje su smještene koalicijske snage, te ubile trojicu njihovih pripadnika.

Raketni napad u Iraku, ranjena tri američka vojnika

Share this On


1XBET: 100% Welcome Bonus.
CLICK ON THE BANNER TO REGISTER And CLAIM BONUS INSTANTLY


Leave a Comment